modeltrucks

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
contact

Peterbilt 350 (1:4,5) modeltruck

Op zaterdag 5 maart 2005 zijn we op bezoek geweest bij de heer ten Brink in Zeddam. Wij hadden hem al eens ontmoet tijdens de Conrad modelbouwdag 2004 in Boekelo. Daar liet hij ons foto's zien van zijn Radio Controlled Peterbild 350.Omdat we nieuwsgierig waren geworden naar het echte model, maakten we een afspraak met deze modelbouwer..
Bij binnenkomst in zijn schitterende werkplaats wisten we niet wat we zagen! Een werkelijk prachtig, tot in detail uitgevoerde blauwe Peterbild 350 schaal 1:4,5!! Omdat hij nog nooit te zien is geweest tijdens een modelbouwshow of evenement hebben we de truck uitgebreid bewonderd en gefotografeerd. Echt elk onderdeel is tot in detail uitgevoerd. Een grote hoeveelheid aan luchtslangen en cylinders bedienen de remmen, vering en het stuur.Eveneens indrukwekkend is de 3-assige gestuurde oplegger. De luchtbalgen passen zichzelf aan naarmate het gewicht op de oplegger groter wordt. Een knap staaltje techniek.
Veel onderdelen zijn van RVS gemaakt. Meer foto's zijn te zien bij RC 1:4 trucks. Hoewel de truck niet op schaal 1: 4 is vonden we dat deze truck zeker een plaats verdiend op onze website.

Peterbild 350 serie  Schaal 1:5

Eigenaar: J. ten Brink, Zeddam

 


Advertenties