Al meer dan 25 jaar bouwen wij gigantische modeltrucks..

Voor de modellen gebruiken ze van allerlei onderdelen zoals ruitenwisser motoren van auto’s, de achterbrug van een Daf 44 variomatic, de versnellingsbak van een oud bromfietsblok. Er zitten onderdelen van machines uit diverse fabrieken in bv. voor de overbrenging, maar ook remtrommels van fietsen enz.

De modellen zijn op schaal 1:4 gemaakt, dat betekent vier keer zo klein dan het echte voertuig. Een voorbeeld de Renault Magnum modeltruck cabine is bijna 1 meter hoog en de totale lengte van de truck met oplegger is 3 meter en 80 centimeter lang. De modeltrucks wegen maar liefst tussen de 300 en 400 kilogram per stuk. Het ene model rijd op benzine en de ander electrisch (accu’s). Deze hebben dan ook luidsprekers voor het motor geluid. Er zijn een aantal modellen waarbij je in de cabine kunt kijken waar je de chauffeur ziet die met zijn hoofd kan draaien.

Bij de andere modellen met brandstof is er geen plaats voor een chauffeur omdat de motor te veel plaats inneemt. Bij een aantal opleggers kan ook de achterste as mee draaien in een bocht, deze is gekoppeld aan de schotel van de truck. De opleggers van de trucks worden al een aantal jaar gebruikt om met kinderen een ritje over het terrein te maken. Dit is voor de kinderen een ware happening, iets waar ze vaak jaren later nog over praten.

Sinds een aantal jaren hebben de modelbouwers naast de modeltrucks ook enkele fun modellen gebouwd. Uiteraard ook compleet radiografisch bestuurbaar en voorzien van een brandstofmotor.
Kijk dan ook niet vreemd op wanneer je Buurman en Buurman voorbij zie scheuren in hun knalrode automobieltje die door Jesse is gemaakt. Zwaai gerust naar ze want ze zwaaien echt terug. Voor de monstertruck is geen berg te hoog, met de enorme wielen rijdt dit gele monster over alle obstakels heen. Henk heeft jaren gesleuteld aan een heuse trekker waar Super Grover mee rond rijdt. Let wel op want Super Grover kijkt overal naar behalve waar hij heen moet..

Het wagenpark van de modelbouwers wordt steeds groter en dat betekend ook steeds meer onderhoud. Alle modellen zijn eigenlijk stuk voor stuk een prototype. Alles zelf uitgedacht en gebouwd. Door de jaren heen zijn de kinderziektes er wel uit en rijden de meeste modellen probleemloos in het rond, maar onderhoud blijft echt noodzaak om alles rollend te houden.

De techniek van de zenders en ontvangers is nu zover verbeterd dat hier geen storingen meer bij voorkomen. Waar vroeger nog op de frequenties van de zenders gelet moest worden werkt nu alles volledig digitaal en wordt de frequentie door een computer bepaald.

Spreek gerust eens één van de bestuurders aan, ze vertellen vol enthousiasme over hun bijzondere hobby! Je herkent ze aan de shirts met RC 1/4 Modeltrucks logo en uiteraard met een zender in de hand.

Wij gaan uitdagingen niet uit de weg..

Op tentoonstellingen rijden vaak met ons hele wagenpark. Wanneer er iets niet helemaal goed gaat dan verhelpen we dat vakkundig..

Modeltrucks 1:4